Cardio voor of na de krachttraining, wat is beter?

Cardio voor of na de krachttraining, wat is beter?

Cardio voor of na de krachttraining? Veel mensen vragen zich af wat nu eigenlijk beter is. Wanneer je met een goede personal trainer sport, weet je in ieder geval zeker dat je op de juiste manier bezig bent. Mijn naam is Romeo de Kraker en ik ben personal trainer in Goes. Wil je graag onder begeleiding sporten, dan ben je bij mij aan het juiste adres! Daarnaast kan ik je samen met mijn team ook adviseren en coachen op het gebied van voeding en gedrag. Neem gerust contact met ons op, dan gaan we zo snel mogelijk aan de slag!

Cardio voor of na de krachttraining

Er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag of je cardio het beste voor, of juist na de krachttraining kunt doen. Dit hangt namelijk af van je persoonlijke trainingsdoel. Wil je bijvoorbeeld graag afvallen, aankomen in spiermassa, of werken aan je uithoudingsvermogen?

Vet verbranden

Om vet te verbranden, kun je het beste cardio en krachttraining combineren. Als je aan krachttraining doet, verbrand je tot wel twee dagen na je workout nog calorieën, terwijl dit bij een cardiotraining alleen tijdens de training het geval is. Door deze twee soorten trainingen te combineren zorg je voor meer spierkracht, meer vetvrije massa, een beter uithoudingsvermogen en een lager vetpercentage.

Wil je graag vet verliezen, dan doe je er goed aan om eerst krachttraining te doen en daarna pas cardio. Zo zorg je ervoor dat je genoeg energie hebt om alles uit je krachttraining te halen.

Spiermassa opbouwen

Ook voor het opbouwen van spiermassa geldt dat je beter eerst krachttraining kunt gaan doen en daarna cardio. Als je krachttraining doet na een zware cardiosessie, ben je minder goed in staat om zware gewichten te tillen. Hierdoor zullen je spieren minder snel groeien.

Je uithoudingsvermogen verbeteren

Wil je graag een beter uithoudingsvermogen? Dan is het van belang dat je eerst begint met cardio en daarna pas krachttraining doet. Doe je dat niet, dan zijn je spieren al moe voordat je aan de cardiotraining begint, waardoor je niet optimaal kunt presteren.

Hoeveel keer in de week cardio?

Als je wilt afvallen, is het verstandig om cardio en krachttraining te combineren. Doe in dat geval bijvoorbeeld twee keer per week krachttraining en twee keer cardio. Wil je daarentegen juist meer spiermassa, dan is het belangrijk dat je niet te vaak cardio doet. Om spieren te kweken moet je namelijk veel eten.. en duurtraining zorgt er juist voor dat je calorieën verbrandt! Ligt je focus op het opbouwen van spierkracht, dan zou je bijvoorbeeld één keer per week cardio kunnen doen. Kies bijvoorbeeld voor HIIT (High Intensity Interval Training), om zo je lichaam een boost te geven!

Wil je graag afvallen, aankomen in spiermassa of simpelweg fitter worden, maar weet je niet zo goed hoe je dit het beste aan kunt pakken? Plan vandaag nog een vrijblijvend intakegesprek in en kom erachter wat wij voor je kunnen betekenen. We helpen je graag!