Je goede voornemens volhouden? Zo doe je dat

Weekplanning sporten

Je goede voornemens volhouden? Zo doe je dat

Goede voornemens volhouden kan nogal een uitdaging zijn, bijvoorbeeld als het aankomt op het hanteren van een gezondere levensstijl. Wil jij hiermee aan de slag, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Als personal trainer in Goes help ik je graag, samen met mijn team. Je kunt niet alleen bij ons terecht voor personal training, maar zeker ook op het gebied van voeding en gedrag. Plan snel een vrijblijvende intake in, dan gaan we samen met jou aan de slag met jouw goede voornemens!

Goede voornemens volhouden

Heb jij al goede voornemens gemaakt voor het komende jaar? In januari maken de meeste mensen plannen voor het nieuwe jaar. Ze nemen zich bijvoorbeeld voor om gezonder te gaan eten, vaker te gaan sporten of meer tijd door te brengen met familie en vrienden. Goede voornemens maken is één, maar je er vervolgens aan houden kan nog best een hele uitdaging zijn! Hoe doe je dat nu eigenlijk, je goede voornemens volhouden?

Maak je doelen concreet

Zou je dit jaar graag af willen vallen? Dan kan het lastig zijn om te bedenken waar je precies moet beginnen en hoe je dit het beste aan kunt pakken. Afvallen is namelijk een erg breed doel. Zorg er bij het opschrijven van je doelen voor dat je deze zo concreet mogelijk maakt.

Deel het doel op in kleine stapjes. Kies er bijvoorbeeld voor om als eerst frisdrank te vervangen voor water en thee. Als dat goed gaat kun je vervolgens steeds meer voedingsmiddelen en gewoonten vervangen, zodat je steeds een stukje dichter bij je doel komt.

Houd het proces bij

Heb je je doelen opgeschreven? Dan is het van belang dat je goed bijhoudt wat je wanneer gaat doen. Heb je bijvoorbeeld besloten om vanaf nu wekelijks een half uurtje te mediteren, zet dit dan in je agenda als terugkerende gebeurtenis, zodat je eraan herinnerd wordt. Ben je van plan meer water te gaan drinken? Houd dan in een notitieboekje bij hoeveel glazen je per dag binnenkrijgt.

Geef niet op!

In het begin kan het lijken alsof je nooit aan je nieuwe, gezondere gewoonten zult gaan wennen. Je levensstijl omgooien doe je echter niet van de één op de andere dag; dit heeft tijd nodig! Je zult zien dat het steeds minder moeite kost om je aan je plannen te houden. Na een tijdje zit het in je systeem; je weet dan niet beter en waarschijnlijk wíl je tegen die tijd zelfs niet anders meer.

Je hoeft het niet alleen te doen

Ben je niet zo gemotiveerd om vanaf nu iedere week twee keer te gaan hardlopen? Of om beter op je voeding te gaan letten? Doe het dan samen! Als je samen met een vriend of vriendin nieuwe gewoonten aanleert, wordt het vaak al een stuk leuker en makkelijker vol te houden. Zo heb je ook nog eens een stok achter de deur, als je een keertje geen zin hebt om ‘s ochtends je bed uit te komen voor een hardloopsessie.

Wil jij dit jaar nu eens wél al jouw doelen behalen? Neem gerust contact met ons op en ontdek hoe we je daarbij kunnen helpen.