12 tips om makkelijk vet te verbranden

Romeo de Kraker Personal trainer Innovate makkelijk afvallen vet verliezen

12 tips om makkelijk vet te verbranden tijdens quarantaine

Wil jij makkelijk vet verbranden tijdens de Corona crisis? Weet je niet waar je moet beginnen? Wil je graag gezond afvallen maar lukt het niet? In deze blog leg ik uit hoe je makkelijk blijvend vet kunt verliezen en hoe je gezond kunt afvallen, terwijl je toch nog “normaal” kunt leven.

Romeo de Kraker (eigenaar van Innovate Personal Training) zal jullie wekelijks meenemen in wat hij doet om fit te blijven tijdens quarantaine, hoe hij zichzelf ontwikkelt, en deze periode gebruikt als een kans om zichzelf te verbeteren! Deze reeks zal gaan over persoonlijke ontwikkeling, training en beweging(alledaags), voeding en recepten, slapen, meditatie en yoga, en ochtendroutines!

innovate-personal-training-romeo

Liever visueel of met geluid kijken?

Tip 1; Slapen, slapen, slapen!

Dit willen jullie niet graag horen, maar als je niet genoeg slaapt (8 uur per nacht als vuistregel), ga je niet makkelijk vet verbranden of afvallen. Lees in onze blog over slapen alles over hoe je dit kunt beïnvloeden. Als je niet genoeg slaapt, heb je meer trek in zoet, verbrand je minder calorieën, en maak je sneller een minder goede keuze voor jou. Dus; maak slaap jouw prioriteit, jouw lichaam en geest zullen je dankbaar zijn!

Wil jij 12 tips over hou je beter kunt slapen, waardoor je meer resultaat behaalt? Lees dan hier verder.

Tip 2; Makkelijk vet verbranden door een vast ritme aan te houden, bereid je maaltijden voor, maak een planning.

Het vervelendste aan de Corona tijd en voor makkelijk vet verliezen is, dat je een gehele lege agenda hebt. Zorg er dus zo veel mogelijk voor dat jij jouw “normale” werk, sport en slaapritme aanhoudt, zodat je consistent de juiste dingen blijft doet. Bereid, net als je gaat werken, jouw tussendoortjes en lunch voor, zodat je niet kunt gaan snacken.

Weekplanning voeding maken

Maaltijdplan na avond stappen

Maak dus een wekelijkse planning, wanneer je wat gaat eten, en doe jou boodschappen van tevoren. Hoe veel? Dit bepaal je via onze app, welke makkelijk uitrekent hoe veel calorieën jij per dag zou moeten eten, en in welke verhouding. Meer weten? Stuur ons even een berichtje.

Tip 3; Hanteer een calorie tekort, weet wat je binnen moet krijgen.

Zorg dat je weet hoe veel calorieën jij per dag moet binnenkrijgen. Kijk op deze website voor een goede berekening. Weet je hoe veel je binnen moet krijgen? Kijk dan ook hoe jouw verhoudingen eiwit koolhydraten en vetten zijn per dag met onze app. Hanteer daarna een calorie tekort van 250 calorieën, en weeg jezelf wekelijks. Val je 0,5 kilo per week af? Dan zit je goed, lukt dit niet, haal er weer 250 kcal af. Zorg dat je ten alle tijden genoeg eiwitten, groentes en 2 stuks fruit blijft eten.

Tip 4; Beweeg meer.

Beweeg elke dag minimaal 30 minuten matig intensief (net nog kunnen praten), als in wandelen, fietsen, sprinten, zwemmen etc etc. Zorg er ook voor, dat je minimaal 3 keer per week krachttraining doet (het gehele lichaam), wil je hier meer over weten? Lees deze blog over thuis trainen. Doe ook meer op de fiets, of stap een halte eerder uit de bus, zodat je langer kunt gaan wandelen. Zo verbrand je meer calorieën, samen met jouw calorie tekort uit jouw voeding, zorgt dit voor succes.

Ik spreek zelf vaak af met iemand, zodat we (net als bij personal training) de commitment hebben om te gaan wandelen. Zo houd je elkaar scherp. Wie is jouw wandel of fiets buddy?

Wandel buddy samen wandelen

Tip 5; Verzadig jezelf, complexe koolhydraten en vezels.

Afvallen is erg lastig als je de gehele dag veel honger hebt, en dit is waar het vaak fout gaat bij mensen. Vaak is het zo dat mensen of te weinig eten, of te weinig verzadigende producten eten. Waardoor je honger krijgt, en gaat snacken. Om dit te voorkomen, moet je vezelrijk voedsel eten, waar dit allemaal in zit? Begin eens met meer groentes, complexe koolhydraten (brood, pasta, rijst, aardappelen) te eten. Wij hebben een bestand van 18 pagina’s opgesteld met verzadigende, en calorie arme producten. Wil jij deze gratis ontvangen? Klik dan op deze link.

Voedingsvariatie lijst Innovate

Tip 6; Drink genoeg water.

Wat ook veel verzadigd, en waar het ook veel fout gaat, is genoeg water drinken. Hoe veel mensen wij in de praktijk wel niet spreken die overleven op koffie en Cola.. We bestaan voor het grootste gedeelte uit water, water zorgt voor het vervoer van de juiste stoffen, en het zorgt er voor dat jouw cellen een gezonde balans hebben. Zonder genoeg water en zout in jouw cellen kun je je spieren niet eens juist bewegen. Ook kun je niet goed nadenken als je te weinig drinkt.

Welke basis je moet aanhouden voor genoeg water? Lees deze blog en kom er alles over te weten.

Tip 7; Intermittent fasting.

Makkelijk vet verbranden? Kijk dan eens naar Intermittent fasting, we hebben het er al vaker over gehad. In het kort is intermittent fasting niks meer dan in bijvoorbeeld 8 uur op een dag al jouw calorieën consumeren, in plaats van de gehele dag. Het voordeel? Je hebt het gevoel dat je meer kunt eten, je bent gefocuster, je hebt minder dips overdag en je voorkomt dat je de gehele dag aan het eten bent. Het zorgt er ook voor dat je tot een uur of 1 in de middag niet aan eten hoeft te denken.

Zorg er wel voor dat jij al jouw calorieën en voedingsstoffen op een dag binnenkrijgt die je binnen moet krijgen, en eet volgens onze variatielijst. Dit zorgt wel voor dat er geen tekorten ontstaan. Intermittent fasting mag niet gebruikt worden als een pleister methode. Dus heel weinig gaan eten om veel af te vallen en dan ook nog eens te weinig voedingsstoffen tot je nemen. Weet wat je doet!

Tip 8; Meer spiermassa = hogere verbranding.

Dit is de meest favoriete tip van Romeo; meer spiermassa zorgt voor meer vet verbranden. En ook al is het wetenschappelijk bewezen dat dit niet een super grote meerwaarde levert, toch helpt het mee aan het proces. Als jij door middel van krachttraining een grotere “machine” van jouw lichaam maakt, zorgt dit er voor dat je in rust meer calorieën verbrand. Ga deze er nou niet gelijk bij eten, want dan ben je je voordeel kwijt. Wil je weten hoe je effectief thuis traint? Lees deze blog.

Tip 9; Consistentie is alles, investeer in een personal trainer, koop je discipline af.

Hoe consistenter jij bent met alles, hoe meer succes je boekt. Dit geldt voor alles. Weet je wat je wilt, en wil je dat heel graag? Dan kun jij het waarschijnlijk vol houden om elke dag goed voor jouzelf te zorgen. Lukt dit je niet? Zorg dan eerst dat jouw motivatie en plan klopt, lees in deze blog meer over motivatie.

Het kan ook handig zijn om jouw discipline “af te kopen”, we moeten de gehele dag keuzes maken, en dat put onze wilskracht uit. Als je dan een afspraak hebt met jouw personal trainer, is het lastig hier vanaf te komen. Door het af te kopen, houd jij je toch aan jouw doelstellingen en kun je ook nog eens jezelf aan je afspraken houden door een extern iemand. Win win! Je zult jezelf dankbaar zijn.

Tip 10; Varieer met recepten.

Om iets op de lange termijn vol te kunnen houden, moet het ook leuk en lekker zijn, je moet er plezier aan beleven. Zorg er dus voor dat je handig wordt in de supermarkt, en in de keuken, zodat je kunt variëren in wat je eet. Super handig is dat onze app gelijk gelinkt is met onze recepten database, zodat je jouw favoriete recepten gelijk kunt afmeten of het kan op die dag qua calorieën, eiwitten, koolhydraten en vetten.

Zorg er voor dat je met jouw weekplanning voeding genoeg opties hebt om door de weeks mee te variëren en haal ze wekelijks in huis. Wees je bewust hoe veel jij moet bewegen voordat je een product eet om dit te compenseren.

Verantwoorde recepten als je gezond wilt afvallen!

Tip 11; Denk lange termijn, geen quick fixes, kleine stapjes.

Makkelijke vet verbranden op de lange termijn? Veel mensen die bij ons in de studio komen, willen 10 kilo afvallen, in 5 weken. Maar wat als wij zeggen dat dat hetzelfde is als de marathon ongetraind te lopen? Je wilt toch duurzaam resultaat? Iets wat je voor de rest van je leven met je mee draagt? Zou dat werken als je zonder gedragsaanpassingen een korte tijd even “ramt” zodat die 10 kilo er af is, en zou die 10 kilo weg blijven?

Denk in de lange termijn, investeer in kennis, leer jezelf kennen, waarom je bepaalde fouten maakt en zet jezelf weer terug op het juiste spoor. Alleen op die manier kun jij consistent en duurzaam resultaat behalen.

Lees deze blog over gedragsverandering.

Tip 12; Van je pad af? Schade herstellen of je auto helemaal kapot?

En lukt het toch even niet? Schaam je dan niet. Dit heeft iedereen. Iedereen heeft stressvolle periodes, die er voor zorgen dat je minder goede keuzes maakt. Maar, als je jezelf dingen aanleert, kun je het wel weer makkelijker oppakken. Als je je auto beschadigd, denk je toch ook niet, ik rijd hem nu maar gelijk van de brug af? Zorg er voor dat je het oppakt, vraag om hulp, stuur bij, leer jezelf kennen en geef jezelf de ruimte om te veranderen. Zie in waarom bepaalde zaken niet altijd lukken, luister naar je lijf, wat het je probeert te vertellen, en accepteer dat iedereen mindere tijden heeft.

Toch niet zelf aan de slag maar hulp nodig?

Gratis strategie sessie!