Wat kost een personal trainer?

“Wat kost een personal trainer?”, dat is iets wat velen zich afvragen. Wat een personal trainer kost is erg afhankelijk van welke persoonlijke streefdoelen je hebt, maar één ding is zeker: een personal trainer kost meer dan zelf trainen bij de sportschool. Waarom zou je dan kiezen voor een personal trainer?

Sneller je doelen behalen

Als je een personal trainer inhuurt, dan zal je sneller je doelen behalen En hoewel een sportschool veel goedkoper is, kan je een personal trainer bekijken als een goede investering. Als je op eigen houtje sport, dan zal het langer duren om je doelen te verwezenlijken. In het begin zal je vaak naar de sportschool gaan en met volle energie aan je nieuwe lichaam werken, maar na enige tijd zal de motivatie verminderen. Hierdoor zal je steeds minder gaan, waardoor je blijft stagneren. De stagnatie zorgt ervoor dat je tijd verliest. Terwijl je dacht om in een twee maand je fitnesdoel te behalen, merk je dat je na vier maanden nog bijlange niet bent waar je wou zijn. Dat leidt tot demotivatie en zo kom je in een negatieve spiraal terecht.

Met een personal trainer zal je dat probleem nooit hebben. Hij zal je begeleiden en motiveren om je doel te behalen in korte tijd. Wanneer jij de moed verliest, zal een personal trainer je het duwtje in de rug geven dat jij nodig hebt. In plaats van de moed te laten hangen krijg je nieuwe energie en motivatie, waardoor je nog sneller bent waar je wilt zijn. Je ziet je lichaam stilaan veranderen en je uithoudingsvermogen verbeteren en komt steeds een stapje dichter bij je doel. Enkele weken later weet je gewoon dat je je doel gaat halen. De personal trainer kostte je misschien meer dan die sportschool, maar je hebt drie keer sneller het resultaat bereikt dat je wilde bereiken. Hoe relevant zijn de kosten personal trainer dan? Als je je afvraagt: “Wat kost een personal trainer?”, is het dan niet beter om je ook af te vragen: “Welke voordelen heeft een personal trainer?” en “Hoe snel kan ik met een personal trainer mijn doelen behalen?”, want als je de kosten personal trainer afweegt met de kosten van fitness en je daarbij rekening houdt met het verschil in motivatie en intensiteit, dan zal je tot besef komen dat de kosten personal trainer eigenlijk lager zijn dan die van een sportschool!

Kosten personal trainer: dit mag je verwachten

Een personal trainer is dus een goede investering, maar wat kost een personal trainer concreet? Een personal trainer is op het eerste zicht niet goedkoop. De prijs hangt voornamelijk af van hoe intens je de training wilt en wat je persoonlijke doelen zijn. Is één keer per week voldoende? Dan betaal je zo’n € 259 per maand. Als je liever twee maal per week traint, dan kan je rekenen op € 499 per maand.

Besparen in de kosten personal trainer?

Wat kost een personal trainer veel, we horen het je al denken. De prijs is best pittig, maar je moet er rekening mee houden dat je dit maar enkele maanden moet betalen, vermits je snel resultaat boekt. Daarnaast kan je ervoor kiezen om samen met een buddy of in een klein groepje te sporten. De focus ligt dan niet meer enkel op jou, maar het is wel een goede manier om kosten te besparen. Zo betaal je €149 euro per maand samen met een buddy, als je één keer per week een personal trainer nodig hebt en je betaalt €289 per maand als je twee keer per week een trainer nodig hebt. Hoe groter de groep is, hoe minder je zal betalen. Wil je graag meer weten over de verschillende prijzen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Wat kost personal training in een groep?

Wil je besparen op de tarieven voor personal training? Ga dan voor scherpe personal training prijzen door te trainen in een groep. Deze personal training kosten liggen lager, omdat je de trainer met groepsgenoten deelt. De prijzen voor personal training in groepen liggen rond €12,50 per les. Zo bespaar je dus mooi op de gemiddelde personal training tarieven. Bij deze kosten voor personal training horen nog steeds op maat gemaakt advies, sportschema’s en persoonlijke aandacht.

Kortom: wat kost personal training? De gemiddelde personal training kosten zijn ontzettend divers en de tarieven voor personal training veranderen aan de hand van jouw persoonlijke wensen.

bekijk onze personal training pakketten