Waarom personal training? 5 voordelen

Waarom personal training? 5 voordelen

Waarom personal training? Daar zijn genoeg redenen voor te bedenken. Als je graag fitter wilt zijn en wilt werken aan je fitnessdoelen, dan kun je natuurlijk ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Personal training is echter één van de meest effectieve manieren om je doelen op het gebied van fitness en gezondheid te bereiken. En dat is niet voor niets. Hieronder vind je 5 voordelen van personal training!

1. Meer dan alleen fitness

Personal training is meer dan alleen sporten. Een goede personal trainer kijkt naar jouw gedrag en stimuleert je om bepaalde patronen te doorbreken, in plaats van dat hij of zij meepraat en meebeweegt met je. Kies je voor personal training, dan hoeft dat zeker niet te betekenen dat je geen motivatie hebt om zelf aan de slag te gaan of dat je niet goed weet waar je mee bezig bent in de sportschool. Het betekent echter wel dat jij serieus met je doelen aan de slag wilt en op een zo efficiënt mogelijke manier vooruitgang wilt boeken!

2. Een extra duwtje in de rug

Zelfs de meest gedisciplineerde personen hebben af en toe een duwtje in de rug nodig. Soms is de motivatie om te sporten nu eenmaal ver te zoeken, bijvoorbeeld als je eigenlijk te moe bent na een lange dag op het werk. In zo’n geval is een personal trainer een goede stok achter de deur. Het feit dat je een afspraak met je personal trainer hebt staan, maakt dat je minder snel geneigd bent om niet te gaan.

3. Werken aan een realistisch doel

Ga je zelf aan de slag met het werken aan je fitnessdoelen, dan bestaat de kans dat je zomaar iets doet. Je zult daarbij wellicht voortgang boeken, maar wat nou als je eigenlijk veel efficiënter met je tijd om zou kunnen gaan? Misschien werk jij inmiddels al maanden toe naar iets dat je eigenlijk ook binnen een aantal weken had kunnen bereiken. Eén van de voordelen van personal training is dat je samen met je personal trainer realistische, maar uitdagende doelen op kunt stellen. Zo sport je niet alleen op een effectievere manier, maar wordt het ook nog eens leuker!

4. Oefeningen op de juiste manier uitvoeren

Zelfs wanneer je denkt een bepaalde oefening onderhand wel correct uit te kunnen voeren, zijn er toch vaak nog kleine puntjes die beter kunnen. Een personal trainer leert je de juiste houding en techniek aan en dat is ontzettend belangrijk als het aankomt op fitness. Zo behaal je maximaal resultaat én beperk je bovendien de kans op blessures.

5. Waarom personal training? Profiteer van een gepersonaliseerde aanpak!

Een andere reden waarom personal training erg effectief kan zijn is omdat er gekeken wordt naar jou als persoon en de wensen die je hebt. Iedereen is anders en een goede personal trainer begrijpt dit. Heb je in het verleden een blessure gehad en kun je nu (nog) niet alle oefeningen doen? Dan wordt daar rekening mee gehouden en wordt er gekeken hoe jij je doelen alsnog kunt behalen.