Vaker plantaardig eten? Dat doe je zo!

Eiwitten gezond

Vaker plantaardig eten: hoe pak je dat aan? Als je wel wat hulp kunt gebruiken bij het aanpassen van jouw voedingspatroon ben je hier aan het juiste adres! Mijn naam is Romeo de Kraker en als personal trainer uit Goes help ik je met mijn team graag bij het bereiken van jouw doelen. Dit kan zijn op het gebied van voeding, maar zeker ook als het aankomt op training en gedrag. Neem contact met me op en we gaan direct aan de slag!

Wil je graag gezonder gaan eten, in dit geval door vaker voor plantaardig te kiezen? Dan vind je in dit artikel alvast een aantal handige tips.

Waarom plantaardig?

Misschien vraag je je allereerst af of vaker plantaardig eten of zelfs een volledig veganistisch dieet het overwegen waard is. Plantaardig eten houdt in dat je niets dierlijks eet; waaronder vlees, vis, eieren, zuivelproducten, honing en gelatine. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom het goed is om dierlijke producten (vaker) te laten staan.

Sommige mensen stappen bijvoorbeeld over op een vegan lifestyle voor hun gezondheid, terwijl anderen het milieu zo min mogelijk willen belasten met de keuzes die ze maken. Ook wordt er vaak voor een plantaardig dieet gekozen om zo niet meer bij te dragen aan dierenleed. Wat je motivatie ook is; de volgende tips helpen je een eindje op weg om (vaker) plantaardig te gaan eten!

Bereid je goed voor

Zorg dat je je van tevoren goed inleest over hoe je bepaalde voeding gaat vervangen. Tegenwoordig is er voor de meeste dierlijke voeding wel een goed alternatief te krijgen. Als je van plan bent volledig plantaardig te gaan eten, hoef je heus niet direct je hele voedingspatroon om te gooien (tenzij dat voor jou goed werkt). Je kunt er ook voor kiezen om stap voor stap aan de slag te gaan met het vervangen van dierlijke producten.

Weet wat je eet!

Als je plantaardig gaat eten, is het zaak dat je de etiketten leest van etenswaren die je koopt in de supermarkt. Dit kan in het begin best lastig zijn, aangezien er nogal wat dierlijke stoffen aan producten worden toegevoegd, ook bij producten waarbij je het niet zou verwachten. Geen zorgen, Google is bij het lezen van etiketten je beste vriend! Je zult zien dat je hier al snel steeds beter in wordt.

Begin klein

Wil je vaker plantaardig eten, dan is het goed om van tevoren wat veganistische recepten op te zoeken die je lekker lijken. Plantaardig koken hoeft absoluut niet moeilijk te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om te beginnen met wat aanpassingen in je huidige voedingspatroon.

Vervang bijvoorbeeld het gehakt dat je voor je pasta gebruikt door plantaardig gehakt, of probeer eens een keer een plantaardig alternatief voor kwark, melk, kaas of boter. Tegenwoordig vind je ontzettend veel vegan producten in de supermarkt, waardoor plantaardig eten een (vegan) eitje is!

Wil je aan de slag met een gezonder voedingspatroon en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Plan direct een vrijblijvende afspraak in!