Alcohol drinken en afvallen? Gaat dat samen?

The hangover

Alcohol drinken en afvallen? Gaat dat samen?

Alcohol drinken en afvallen? Gaat dat samen? Kun je alcohol drinken en afvallen tegelijk? Hoe zit dat dan? Dat beantwoorden we in onze blog.

Romeo de Kraker (eigenaar van Innovate Personal Training) zal jullie wekelijks meenemen in wat hij doet om fit te blijven tijdens quarantaine, hoe hij zichzelf ontwikkelt, en deze periode gebruikt als een kans om zichzelf te verbeteren! Deze reeks zal gaan over persoonlijke ontwikkeling, training en beweging(alledaags), voeding en recepten, slapen, meditatie en yoga, en ochtendroutines!

innovate-personal-training-romeo

Kun je alcohol drinken en afvallen tegelijk?

Je wilt toch alcohol drinken, maar ook nog eens afvallen. Gaat dat eigenlijk samen? Daarvoor moeten we eerst kijken hoe je afvalt. Of je afvalt, wordt bepaald of jij in een energie tekort zit. Drink je alcohol en krijg je daardoor meer binnen dan dat je verbrand op die dag? Dan kom je aan. Zo simpel is het. Wil je meer weten over wat je moet eten op een dag om af te vallen? Kijk dan HIER.

Er zijn wel wat tips en tricks om er voor te zorgen dat jij nog steeds af kunt vallen terwijl je (af en toe) alcohol drinkt. Want zeg nou zelf, wil je helemaal stoppen met alcohol drinken? Hoe meer alcohol jij drinkt, hoe meer calorieën jij tot je neemt, hoe meer jouw lichaam bezig is met het verwerken van de alcohol (het is gewoon gif hé), en hoe minder goed jij herstelt van trainingen.

Wij raden het dus niet aan om alcohol te drinken, dat even ter zijde. Wil je toch alcohol drinken, dan hebben wij hier 6 tips om de schade te beperken.

Tip 1; Gedurende de dag van alcohol drinken; intermittent fasting.

Intermittent Fasting: pas Intermittent Fasting toe op dagen dat je alcohol gaat drinken.

Wat is Intermittent Fasting? Intermittent Fasting betekent ‘interval vasten’, dit houdt in dat je gedurende een deel van de dag vast. Veel van onze klanten (inclusief Romeo) passen dit toe om met hoge snelheid vet te verliezen. Mijn eerste maaltijd vindt vaak pas plaats tussen 12 en 1 ‘s middags. Dit zorgt er voor dat je minder calorieën tot je neemt (uiteraard wel hetgeen wat je nodig hebt).

Maar moet je dan ontbijten?

Leer hier de zin/onzin van ontbijten.

Intermittent fasting heeft afgezien van de calorieën die je bespaard ook nog een aantal andere voordelen (en nadelen). Als je hier niet bekend mee bent, raadpleeg dan je coach zodat je kunt informeren of dit voor jou een passende methode is. Lees HIER meer over intermittent fasting. Kort gezegd zorgt Intermittent Fasting er voor dat je calorieën bespaart waardoor je minder snel in een overschot komt door drinken, waardoor je minder snel aankomt.

LET OP; gebruik dit niet als “pleister” methode. Het is niet zo dat als je niks eet je ook mega veel alcohol kunt drinken, je krijgt dan natuurlijk amper vitamine’s en eiwitten binnen.

Tip 2; Protein Sparing Modified Fast;

‘Protein sparing wat?’ krijg ik vaak te horen wanneer ik mensen hierover vertel. Wat is dit? Heel simpel: Je houdt gedurende de dag je calorieën laag en consumeert voldoende eiwitten (1.8 g/kg lichaamsgewicht). Denk hierbij aan het consumeren van veel groenten/fruit en eiwitbronnen zoals kipfilet/vleesvervangers/witvis/magere kwark etc.

Wil je hier recepten voor? Kijk HIER.

Tip 3; Maaltijd frequentie verlagen;

Elke maaltijd is toch weer een X aantal calorieën, dus je kunt simpel honderden calorieën besparen door 1-2 maaltijden minder te eten. Eet je normaal altijd 1-2 tussendoortjes? Of ontbijt je altijd? Sla dit vandaag een keer over zodat er geen overschot aan calorieën ontstaat en je gewoon lekker je drankjes kunt drinken (houd alles wel netjes bij in je calorie tracker).

Zorg voor verzadigende maaltijden, kijk HIER voor onze variatielijst van 18 pagina’s!

Tip 4; Blijf gehydrateerd;

Alcohol zorgt ervoor dat je uitdroogt, drink gedurende de dag dus water (of zero dranken) zodat je goed gehydrateerd bent wanneer je alcohol gaat drinken. Ook tijdens en na het drinken is het verstandig om af en toe wat alcoholvrij drinken te consumeren, hiermee verminder je ook de kater van de dag erna.

Tip 1: Drink na ieder alcohol bevattend drankje een glas water of light drank.

Tip 2: zet een wekkertje voor na het stappen als reminder om nog water te drinken als je thuis bent.

Tip 5; Tijdens het drinken slim kiezen;

Kijk nog eens naar de infographic van Instagram en kies verstandig:

Calorie verschil tussen drankjes

Tip 6; The Hangover;

Zorg ervoor dat je een maaltijd klaar hebt staan voor de dag van de kater, je hebt waarschijnlijk geen zin om te koken of boodschappen te doen. Om te voorkomen dat je ook nog een kapsalon gaat bestellen op de kater dag, is het dus verstandig om de dag ervoor eten klaar te maken. Zorg er ook voor dat er gezonde boodschappen in huis zijn.

Besef dat “één biertje’’ 9 van de 10 keer niet één biertje is en resulteert in het volgende:

The hangover

Hulp nodig met toepassen?

Plan een gratis strategie sessie!