5 voordelen van sporten

Er zijn verschillende voordelen van sporten te bedenken. Deze voordelen kunnen je net even dat duwtje in de rug geven om van de bank af te komen. Daarnaast kan ook begeleiding bij het sporten motiverend werken. Mijn naam is Romeo de Kraker. Als personal trainer in Goes begeleid ik je met plezier bij het bereiken van je doelen, zowel op het gebied van training en voeding als op gedrag. Neem gerust contact op als je wel wat extra motivatie, uitdaging en ondersteuning kan gebruiken!

Voordelen van sporten

Dat sporten gezond is, dat wist je natuurlijk al. Maar weet je ook wáár sporten eigenlijk allemaal precies goed voor is? Fysieke beweging is niet alleen belangrijk als je af wilt vallen. Ook voor je mentale gezondheid is het goed om regelmatig te sporten. Lees snel verder en ontdek 5 voordelen van sporten!

1. Meer zelfvertrouwen

Door te gaan sporten kun je meer zelfvertrouwen krijgen, om verschillende redenen. Allereerst omdat je sterker wordt en omdat het je (blijkbaar!) lukt je trainingsroutine vol te houden. Consistent sporten vraagt immers om een heleboel discipline! Ook zie je, als het goed is, je lichaam veranderen. Stap voor stap kom je zo steeds dichterbij je droomlichaam. En dat is natuurlijk een enorme boost voor je zelfvertrouwen.

2. Een sterker immuunsysteem

Sporten heeft wel degelijk invloed op ons immuunsysteem. Om de circulatie van witte bloedcellen en andere immuuncellen te stimuleren, heb je minstens 30 tot 60 minuten aan lichte fysieke inspanning per dag nodig. Je lichaam is daardoor beter in staat om je te beschermen tegen bacteriën en virussen. Zo houd je die verkoudheid of dat griepje gemakkelijker buiten de deur!

3. Een ontspannen en gelukkig gevoel

Tijdens het sporten komt er endorfine vrij. Daardoor voel je minder pijn bij het sporten en bovendien zorgt dit stofje voor aangename gevoelens. Endorfine wordt dan ook niet voor niets het gelukshormoon genoemd! Na het sporten hebben veel mensen het gevoel dat ze de hele wereld aankunnen. Ook zul je merken dat je na een goede sportsessie helemaal ontspannen bent en dat je beter zult kunnen slapen.

4. Verbeterde concentratie

Lichaamsbeweging heeft een zeer positieve invloed op het concentratievermogen. Als je beweegt stroomt er namelijk meer bloed naar je hersenen, waardoor deze voorzien worden van meer zuurstof en voedingsstoffen. Daardoor kun je je veel beter concentreren. Het is dus slim om voor het studeren of werken even lekker een uurtje te gaan sporten!

5. Een beter seksleven

Niet geheel onbelangrijk: regelmatig sporten zorgt voor een beter seksleven. Mensen die sporten, hebben vaak langere en betere seks. Allereerst natuurlijk omdat ze lekker in hun vel zitten en dit al snel leidt tot meer zelfvertrouwen onder de lakens. Daarnaast hebben sporters vaak een groter uithoudingsvermogen, waardoor ze de seks langer vol kunnen houden. Bovendien komen er bij het sporten bepaalde hormonen vrij die kunnen leiden tot een hoger libido.

Wil jij ook graag de voordelen ervaren van regelmatige fysieke inspanning? Als personal trainer help ik je graag op weg. We gaan aan de slag met een flexibele planning die past in jouw agenda. Klik hier voor een gratis strategie sessie!