Wat doet water drinken met je lichaam?

Wat doet water drinken met je lichaam?

Dat water gezond is, dat weet je natuurlijk al, maar wat doet water drinken met je lichaam? Behalve dat je er vaker door naar het toilet moet, brengt voldoende water drinken ontzettend veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Drink eens een tijdje een paar liter water per dag en ontdek wat dit met je doet! Hieronder vind je een aantal verschillende voordelen van het drinken van veel water.

Meer energie

Ben je snel vermoeid? Dan zou meer water drinken ervoor kunnen zorgen dat je je energieker voelt. Wanneer je ‘s ochtends direct 1 of 2 glazen water drinkt op een lege maag, vul je je vochtvoorraad weer bij. ‘s Nachts raak je namelijk veel vocht kwijt. Je zult zien dat je voortaan een stuk makkelijker op kunt starten in de ochtend als je de dag begint met het drinken van water.

Je wordt productiever

Je hersenen hebben vocht nodig om te kunnen functioneren. Wist je dat als je 1% uitgedroogd bent, je al voor 12% minder productief bent? Uitdroging zorgt ervoor dat je last kunt krijgen van hoofdpijn en maakt dat je denkvermogen en concentratie achteruit gaan. Reden genoeg dus om het niet zover te laten komen!

Goed voor je humeur!

Als je te weinig water drinkt en gedehydrateerd raakt, functioneer je minder goed en krijg je sneller last van hoofdpijn. Hierdoor zul je je minder blij voelen. Ook voor een goed humeur is het dus verstandig om gedurende de dag voldoende vocht binnen te krijgen.

Water kan helpen bij het afvallen

Wil je graag afvallen? Dan kan water daar zeker bij helpen! Voor vetverbranding is vocht nodig. Water zorgt er namelijk voor dat lichaamsvet omgezet kan worden in energie. Bovendien bevat water geen calorieën, in tegenstelling tot vruchtensappen en frisdrank. Door deze drankjes te vervangen door water (en op zijn tijd thee en/of koffie), zul je dus minder calorieën binnenkrijgen op een dag, waardoor je sneller af zult vallen.

Ook zorgt genoeg water drinken ervoor dat je minder snel een hongergevoel krijgt. Heb je ongelofelijk veel zin in een lekkere maaltijd? Drink dan eens een groot glas water: best kans dat je geen honger had, maar dorst!

Sneller herstellen na het sporten

Niet alleen sporten zelf, maar ook de periode ná een training is ontzettend belangrijk voor je voortgang. Om optimaal te herstellen na het sporten heeft je lichaam voldoende water nodig. Hiermee worden afvalstoffen namelijk afgevoerd, wat noodzakelijk is voor snel spierherstel. Drink zowel voor, als tijdens en na de training water. Je zou bijvoorbeeld voor het sporten een flesje water kunnen drinken, tijdens de training regelmatig een slok kunnen nemen en na het sporten weer een flesje water.

Een mooiere huid door het drinken van voldoende water

Doordat water ervoor zorgt dat gifstoffen afgevoerd worden, zul je een mooiere huid krijgen. Gifstoffen kunnen namelijk leiden tot ontstekingen en puistjes. Door voldoende vocht tot je te nemen krijgen ze niet de kans om dit te veroorzaken. Bovendien zorgt vocht voor een betere doorbloeding, waardoor je huid gaat stralen!