Waarom zou jij moeten trainen met een personal trainer?

Waarom een personal trainer?

Geregeld krijg ik de vraag waarom mensen kiezen voor een personal trainer, en wat de voordelen er van zijn. In dit blog zal ik hier dieper op in gaan.

Een investering, voor de rest van jouw leven!

Als je aan de slag gaat met een personal trainer, is dat niet alleen maar trainen. Veel gedragsverandering begint met het omgaan met stress, en het maken van de juiste keuzes. Een personal trainer heeft de mogelijkheid om met jouw dieper op de stof in te gaan. Zo kan er veel specifieker gewerkt worden aan jouw doelen. Ook op mentaal vlak verander je heel erg, denk bijvoorbeeld maar eens aan de trainingen die je wel doet met een personal trainer. En niet beslist dat je op de bank blijft zitten omdat je alleen moet.

Je bespaart een hoop geld

Hoe vaak ben jij al begonnen aan een dieet met dure poedertjes, of heb je al supplementen gekocht. Waarschijnlijk in de hoop dat daar het beslissende pilletje bij zit? Hoe vaak heb je al een abonnement afgesloten bij een sportschool? Die vervolgens wordt omgezet in een donateurs abonnement omdat je niet meer komt. Hoe vaak ben je van “voor jouw idee” gezond eten, omgeslagen in: “het maakt me niks meer uit ik probeer het volgend jaar weer’? Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Een personal trainer kan er voor zorgen dat jij balans in jouw training sessies. Hierdoor blijf je trainen, wat je veel geld bespaart. Hierdoor bereik je veel sneller jouw doel, met een expert. Tevens is het een doel dat je ook balans krijgt in jouw voedingspatroon, en dat hoeft helemaal niks extra’s te kosten. Dus geen extra supplementen, maar alles uit normale voeding halen.

Plezier krijgen in trainen

Natuurlijk is trainen niet vanzelf sprekend leuk voor iedereen. Sommige mensen moeten moeite doen om zichzelf naar de sportschool slepen. Afgezien van de stok die je achter de deur hebt met de afspraak die staat, kan een personal trainer jou laten zien dat trainen ook heel leuk en afwisselend kan zijn. Er ontstaat een band, en door de afwisseling van de training en de afstemming op wat jou leuk lijkt is dit een perfecte combinatie.

Plezier in jouw training met een personal trainer uit Goes!
Plezier in jouw training met een personal trainer uit Goes!
Altijd kennis op afroep, altijd juist trainen

Het komt geregeld voor dat je met dingen bezig bent op fitness of lifestyle gebied, en dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Doordat je met een personal trainer aan de slag gaat, kan hij bepalen wat goed voor jou is.Tevens geeft een personal trainer zekerheid als je vragen hebt over bepaalde keuzes. Dit komt onder andere omdat ik mijzelf altijd bijschool, en als ik iets niet weet ik dit verder uit ga zoeken voor jou.

Veel mensen beginnen vol goede moed met een abonnement op de sportschool, en worden aan het werk gezet met een standaard trainingsschema. Na 12 weken is de motivatie verdwenen, en heb je pijntjes doordat je zelf aan de slag bent gegaan met de oefeningen. Tevens ben je wel klaar met de oefeningen die je al weken achter elkaar doet. De sportschool ziet jou graag als donateur/slapende klant. Een personal trainer zorgt er voor dat jij gevarieerd traint, en past de training aan op jouw obstakels. Verder zorgt een personal trainer er voor dat alle oefeningen op de juiste manier worden uitgevoerd.

Planning is niet alles

Je kunt waarschijnlijk geweldige trainingsschema’s van het internet plukken, met de beste intenties. Maar is dit realistisch voor jou? Past dit bij jouw lifestyle, werk en bijvoorbeeld gezin? Een personal trainer kan voor jou een plan op maat maken, wat realistisch en haalbaar is. Zo blijft de motivatie hoog, en stel je geen doelen die buiten jouw bereik liggen. Je kunt alles plannen in jouw leven, maar er komen altijd obstakels op de weg. Hoe ga je hier mee om? Een personal trainer kan uitkomst bieden in drukke/stressvolle tijden.

Ben je er al uit? Je kunt altijd een afspraak met mij maken voor een vrijblijvende intake.