Verbeter je productiviteit met deze ochtendritueel tips

Meer energie krijgen

Verbeter je productiviteit met deze ochtendritueel tips

Kun jij wel wat tips gebruiken om productiever door het leven te gaan? Een productieve dag begint bij een goed ochtendritueel! Veel succesvolle mensen hebben een bepaald ochtendritueel geïmplementeerd in hun leven. En dat is niet voor niets. Een ochtendritueel is een routine die ervoor zorgt dat jij de dag zo goed mogelijk begint. Door in de ochtend rustig op te starten, ga je met een relaxed gevoel de dag in, in plaats van gehaast. Onderstaande tips geven je wat inspiratie voor een krachtig ochtendritueel!

Sta vroeg op

Om ‘s ochtends voldoende tijd te hebben voor jezelf, is het belangrijk dat je vroeg opstaat. Wanneer je pas om 08:30 uur je bed uit komt rollen, heb je immers niet veel tijd meer om je ochtend rustig te beginnen. Je hoeft heus niet om 04:00 uur al naast je bed te staan, maar zorg er in ieder geval voor dat je een paar uurtjes de tijd hebt voor jouw ochtendritueel.

Wees onbereikbaar

Wil je de dag rustig beginnen, dan is het goed om een tijdje onbereikbaar te zijn. Zo heb je alle tijd voor jezelf en kun je op een rustige manier je dag starten. Het is dan ook goed om niet direct na het wakker worden je Facebook of Instagram te checken. Ook kun je beter je mail nog even niet bekijken, al die werkmailtjes zorgen immers al gauw voor stress!

Hydrateer

Als je ‘s ochtends wakker wordt, is je lichaam licht gedehydrateerd. Om het tekort aan vocht aan te vullen is het verstandig om direct na het opstaan één of twee glazen water te drinken. Dit zorgt er ook nog eens voor dat je energieniveau een boost krijgt, al helemaal wanneer je het vocht van een citroen toevoegt aan je water. Zorg er voor optimaal restultaat wel voor dat je het water op een lege maag drinkt.

Begin de dag actief

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom het goed is om de dag actief te beginnen. Door ‘s ochtends direct al te sporten zorg je ervoor dat je de dag fit en gezond begint. Heerlijk! Ook kan het zo zijn dat je, wanneer je later op de dag pas sport, minder gemotiveerd bent omdat je moe bent van de dag. Bovendien voorkom je zo dat je het sporten uitstelt, doordat je er ‘s ochtends gelijk al mee begint.

Maak een planning

Een goede voorbereiding is het halve werk! Maak voordat de werkdag begint een dagplanning en je zult zien dat je een beter overzicht hebt van wat je allemaal nog moet doen. Zo ga je een stuk relaxter de dag in! Zorg er wel voor dat je je dagplanning zo specifiek mogelijk invult.

Hoe implementeer je een krachtige ochtendroutine?

Een nieuwe routine aanleren; dat doe je niet van de één op de andere dag. Dit geldt ook voor het implementeren van een krachtig ochtendritueel. In het begin zal het misschien even wennen zijn, maar na een tijdje wil je waarschijnlijk niet anders en hoef je er niet eens meer bij na te denken!

Als je het lastig vindt om direct je hele ochtend om te gooien (of bijvoorbeeld om vroeg op te staan), kun je er ook voor kiezen om klein te beginnen. Start de dag bijvoorbeeld eens met twee glazen water en voeg de volgende dag een lekkere sportsessie aan je ochtendroutine toe.