De overgang: hoe verminder je symptomen?

Omgaan met de overgang

Omgaan met de overgang

De overgang is een natuurlijk proces waarbij de hormonenbalans van een vrouw verandert. Veel vrouwen ervaren symptomen zoals opvliegers, stemmingswisselingen en slaapproblemen. Hoewel de overgang niet te stoppen is, kun je de symptomen verminderen door veranderingen in je leefstijl aan te brengen.

Hoe kun je symptomen verminderen?

Een van de belangrijkste manieren om de symptomen te verminderen, is door gezond te eten. Voeding rijk aan groenten, fruit, volkorenproducten en gezonde vetten kan helpen bij het reguleren van de hormonen. Het vermijden van suiker, cafeïne en alcohol is ook aanbevolen. Ook regelmatige beweging kan helpen bij het verminderen van symptomen. Oefeningen zoals wandelen, fietsen of zwemmen zijn geweldig voor het verbeteren van de stemming en het verminderen van stress. Yoga of meditatie kan ook helpen bij het verminderen van symptomen van opvliegers en angst.

Verder kan het verminderen van stress een grote rol spelen bij het verminderen van symptomen. Dit kan door middel van ontspanningsoefeningen zoals ademhalingsoefeningen of progressive muscle relaxation, of door het plannen van voldoende ontspanningsmomenten in je dagelijkse leven. Het is belangrijk om te realiseren dat iedereen anders is en dat wat werkt voor de een niet noodzakelijk werkt voor de ander. Het is daarom aanbevolen om met een arts of een voedingsdeskundige te praten om een plan op maat te maken.

Wil je meer weten? Lees dan via de volgende links meer