Dit is de reden waarom jij geen resultaat behaalt!

Resultaat behalen

Wil jij meer resultaat? Dit zijn de grootste fouten die je kunt maken!

Focus jij op kwantiteit of kwaliteit? Wat is de reden van geen resultaat?

Wat is de reden van geen resultaat bij jou? Er is laatst een onderzoek geweest, waarbij ze 2 verschillende groepen schilders 2 verschillende opdrachten gaven; 1 groep moest zo veel mogelijk schilderijen maken, en de andere groep 1 super mooi schilderij. Je kunt dus zeggen dat de ene groep kwantiteit focus had, en de andere groep kwaliteit. Welke groep maakte het mooiste schilderij denk je?

De groep die de meeste schilderijen moest maken, hadden het mooiste resultaat, omdat ze niet de focus legde op de kwaliteit, maar op het doen. Wij als mensen focussen vaak op de kwaliteit, en niet op het doen, omdat een ander wat van ons zou kunnen denken. Maar is het niet beter om te focussen op kwantiteit zodat je kunt leren en groeien?

Focus op kwaliteit of kwantiteit?

Als je focust op kwaliteit, heb je sneller het gevoel dat je faalt omdat het niet goed genoeg is. En je legt zo veel druk op jezelf. Je kunt beter consistent werk verzetten, zodat je leert, waardoor het resultaat vanzelf steeds beter wordt. Als je alleen maar focust op resultaat, onderneem je steeds minder actie, omdat het nooit goed genoeg is. Je kunt dus beter lekker bezig zijn, en leren van je fouten.

Je kunt nadenken over alles wat er fout kan gaan, maar helpt dat je echt verder? Ga aan de slag, ga schilderen, en stel bij tijdens het proces! Lekker bezig zijn en leren van je fouten is beter. Perfectie houdt je van je resultaten af, omdat het nooit goed genoeg is, terwijl je juist van fouten beter wordt omdat je er van leert.

Apple en de iPhone

Toen Apple de eerste iPhone uitbracht, was hij ook nog niet perfect, maar ze hadden wel de feedback van de gebruikers nodig om verder te komen en een beter product te ontwikkelen. Als zo’n bedrijf al fouten maakt, mag jij dat dan niet? Over controleren voordat je aan iets start heeft dus geen zin, laat het aan de wereld zien! Waarom zou je focussen op perfectie als het altijd beter kan en het nooit af is?

Blijf jij hangen in de voorbereiding? Moet je eerst nog meer boeken lezen voordat je een blog start? Moet je eerst een goede vlog camera hebben voordat je begint? Moet je eerst het juiste schema hebben voordat je start met trainen? Betrap jezelf hier op! En ga lekker aan de slag. Je hebt niks nodig om te beginnen meestal. Zorg dat je feedback spaart!

Voeding en perfectie

Heb je dit ook met voeding? Stel; je eet een stuk cake op een avond, je hebt de week ervoor ontzettend je best gedaan. Daarna besluit je dat het toch niks meer uitmaakt, en je gaat helemaal los! Hierna heb je spijt. Dit gebeurt ontzettend vaak. Waar dit op lijkt? Alsof je je auto beschadigd, en hem dan maar van de brug af rijdt omdat hij toch al beschadigd is.

Waarom ga je zo perfectionistisch om met je voeding, als de schade wel mee valt? Hoe zou je je voelen als je jezelf wat toestaat, maar wel goed voor jezelf zorgt? Dan heb je én plezier én resultaat! En geen stress. Heb jij hulp nodig met je voeding?

Kritiek van anderen

Wees niet bang voor kritiek van anderen als je start. Je moet juist kritiek hebben, zonder kritiek kom je niet verder. Neem actie, stop met voorbereiden, je bent nooit voorbereid genoeg, ga doen! Uitstel is afstel. Waar ben je bang voor? Gebruik de kritiek om jezelf te verbeteren!

Ga uit je comfortzone, dat maakt de meeste impact in plaats van rondjes draaien.

Opdracht:

Ik geef niet vaak opdrachten mee, maar dit keer doe ik dat wel! Ga er voor jezelf mee aan de slag en zie wat er van komt.

Wat is iets waarvan ik weet dat het me verder gaat brengen, maar stel ik steeds uit? 

Succes!

Toch niet zelf aan de slag?

Gratis strategie sessie!