Koningsdag recept: pompoenplaatcake

Pompoen plaatcake koningsdag recept

Koningsdag recept: pompoenplaatcake

🦁| Koningsdag recept: pompoenplaatcake

Vandaag is het natuurlijk verleidelijk om oranjetompoucen met oranjebitter naar binnen te werken. Wil je op de gezonde toer? Check dit gezonde, oranje en lekkere gerecht!

Per plakje cake, uitgaande van 20 plakken:
– 53 kcal, 220kJ
– 1 gram eiwit
– 3 gram vet, waarvan 1 verzadigd
– 5 gram koolhydraten
– 1 gram vezels

Dit heb je nodig:

1 biologische sinaasappel
2 eieren, gesplitst
400 g oranje pompoen met schil (zonder pitten)
1 banaan, in plakjes
100 g havermout
1 eetlepel verse gember, geraspt
2 theelepels vanillepoeder
1 theelepel natriumbicarbonaat
1 eetlepel ahornsiroop of vloeibare honing
25 g gesmolten roomboter of kokosolie
25 pecannoten
Zo maak je het:

Maak de sinaasappel goed schoon en rasp de oranje schil er dun af. Pers de sinaasappel uit. Snijd de pompoen in stukken van 2-3 cm en kook ze in een pan met het sinaasappelsap in 6-8 minuten zachtjes gaar, laat het meeste vocht verdampen.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de pompoen iets afkoelen. Meng in de keukenmachine de pompoen met resterend vocht en banaan tot een gladde puree. Voeg havermout, sinaasappelrasp, gember, vanillepoeder, natriumbicarbonaat, ahornsiroop of honing, boter en eidooiers toe en meng alles tot een smeuïg beslag.

Klop in een schone kom de eiwitten zo stijf dat er pieken blijven staan. Spatel het pompoenmengsel er luchtig door. Doe het beslag over in het bakblik en leg de pecannoten er op gelijke afstand van elkaar in.
Bak de cake in de oven in ca. 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen. Neem de cake daarna uit de vorm en laat verder op een rooster afkoelen. Snijd de cake in 25 stukken van 5×5 cm.

Eet smakelijk en fijne koningsdag!

www.innovatept.nl