Je weerstand verhogen? Lees deze tips.

Je weerstand verhogen

Je weerstand verhogen? Lees deze tips.

Je weerstand verhogen is altijd goed. Mijn naam is Romeo de Kraker uit Goes. Als personal trainer help ik je graag samen met mijn team bij het bereiken van jouw doelen. Wij coachen je niet alleen op het gebied van training, maar ook op voeding en gedrag. Een goede weerstand begint met een gezonde leefstijl!

Weerstand verhogen?

In deze roerige tijden vragen veel mensen zich af hoe ze hun weerstand een boost kunnen geven, om zichzelf zo minder vatbaar te maken voor het coronavirus. En dat is niet de enige reden om je weerstand te verbeteren; een goede weerstand brengt vele voordelen met zich mee. Maar hoe weet je eigenlijk dat er sprake is van een lage weerstand en hoe kun je je weerstand op een natuurlijke manier verhogen?

Symptomen van een lage weerstand

Ben jij regelmatig erg moe, verkouden of houdt je verkoudheid wel erg lang aan? Heb je geregeld last van hoofdpijn, allergieën of infecties en genezen wondjes niet snel? Grote kans dat je immuunsysteem verzwakt is.

 

Door aan je weerstand te werken kun je verkoudheden, ziektes en andere klachten voorkomen. Gelukkig bestaan er verschillende manieren om je weerstand te verhogen.

Tip 1: Vermijd bewerkt voedsel

Een gezond voedingspatroon is noodzakelijk voor een goede weerstand. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk bewerkte voeding tot je neemt. Bewerkte voeding wordt geproduceerd door middel van moderne technologie en komt dus niet rechtstreeks uit de natuur. Dit soort producten bevatten vaak allerlei chemische stoffen die je immuunsysteem verzwakken.

Tip 2: Kies voor natuurlijke voeding

Om ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, dien je zoveel mogelijk voor natuurlijke voeding te gaan. Een gebrek aan belangrijke voedingsstoffen kan leiden tot verschillende ziektes en klachten. Zorg er dus voor dat je dagelijks genoeg groente en fruit eet.

 

Vezels zijn erg belangrijk voor een goede weerstand. Deze vind je in volkoren granen, bonen, groenten en fruit. Ze houden je darmen gezond, helpen je op een gezond gewicht te blijven en verlagen de kans op allerlei kwaaltjes.

Tip 3: Zorg voor voldoende vitamine D

Vitamine D is van belang voor een optimale werking van het immuunsysteem. Door iedere dag minimaal een kwartier tot een half uur buiten te zijn tussen 11:00 en 15:00, maak je vitamine D aan. Je lichaam haalt vitamine D namelijk uit zonlicht.

 

Vitamine D komt in mindere mate voor in voeding, zoals vette vis, vlees en eieren maar ook halvarine en margarine. Je kunt er ook voor kiezen om vitamine D te supplementeren.

Tip 4: Vermijd stress

Wist je dat stress van enorme invloed kan zijn op je immuunsysteem? Als je eens een keertje stress hebt heeft dat natuurlijk niet direct desastreuze gevolgen, maar chronische stress verlaagt je weerstand. Hierdoor ben je vatbaarder voor ziekte en uitputting.

 

Probeer stress dus zoveel mogelijk te vermijden! Rust in je hoofd is erg belangrijk voor een optimale weerstand. Alhoewel het vermijden van stress niet altijd haalbaar is, zijn er wel verschillende manieren waarop je stress kunt beheersen, bijvoorbeeld door middel van ademhalingsoefeningen en meditatie. Ook voldoende beweging zorgt ervoor dat je stress makkelijker van je af kunt zetten.

Tip 5: Regelmatige lichaamsbeweging voor een betere weerstand

Wil je je weerstand verhogen? Dan doe je er goed aan om regelmatig te bewegen. Je hoeft jezelf hiervoor niet per se 5 dagen per week in het zweet te werken. Integendeel; overmatige lichaamsbeweging kan juist leiden tot een verminderde weerstand.

 

Om ervoor te zorgen dat je het meeste uit een sportsessie haalt en tegelijkertijd niet over je grenzen gaat, is het goed om een personal trainer in te schakelen. Wij helpen je graag door middel van een persoonlijke aanpak en op maat gemaakt advies!