Fitter ondernemen én sneller op de racefiets!

‘Mei 2015 werd ik 40 jaar en besloot ik om te onderzoeken wat ik met gerichte training zou kunnen bereiken tijdens strandraces en mountainbike marathons. Ik volgde een strak trainingsschema van Patrick Tolhoek en trainde 10 tot 15 uur in de week.

Tot ik in maart 2016 tijdens een training aangereden werd door een scooter. Herstel duurde lang en mijn bedrijf 9to9 officemanagement groeide als kool. Ik stortte me volledig op mijn werk en werkte dag en nacht. Ik maakte weinig tot geen tijd meer om te sporten waardoor ik in een vicieuze cirkel belandde. De drempel om te sporten werd steeds hoger en dat extra wijntje kon dan ook nog wel……

Inmiddels had ik Romeo leren kennen en volgde ik vanaf de zijlijn de ontwikkeling van zijn bedrijf Innovate Personal Training.  Ondertussen merkte ik zowel mentaal als fysiek de gevolgen van jaar in jaar uit dag en nacht werken en uren aan een stuk achter de computer zitten. Mijn hoofd stond nooit meer stil, ontspannen werd steeds lastiger en ik liep tegen de grenzen van mijn kunnen aan. De cirkel moest doorbroken worden om de kwaliteit die ik mijn klanten wil bieden, te kunnen blijven bieden. Toch duurde het nog even voordat ik een afspraak maakte. Ik was al zo vaak lid geworden van een sportschool en al even zo vaak na een paar keer afgehaakt dat ik bang was dat hetzelfde weer zou gebeuren. Maar als je dan uiteindelijk voor je gevoel met je rug tegen de muur staat, is er eigenlijk geen keus meer en ik maakte uiteindelijk een afspraak bij Romeo. Een afspraak die de ommekeer bracht. Een intake volgde en ik ging twee keer in de week trainen. Heel snel merkte ik resultaat, fysiek werd ik sterker en mentaal kon ik ook weer steeds meer aan. Door de manier waarop Romeo maar ook Jasper en Bores mij vol enthousiasme en zeer deskundig begeleiden en coachen, ben ik in staat om net dat stapje extra te zetten en oefeningen te doen waarvan ik dacht dat ik ze niet kon en dat geeft een partij zelfvertrouwen!! Maar, misschien nog wel veel belangrijker voor mij persoonlijk, ze leren mij ook grenzen te stellen. Ik ben niet snel tevreden over mijn eigen kunnen en verg veel van mijzelf maar ze voelen heel goed het moment aan dat ik echt alles gegeven heb en overtuigen mij er dan van dat het goed genoeg is.

In mijn hectische bestaan is de training bij Innovate inmiddels mijn wekelijkse ‘rustpunt’ geworden en ben ik het gaan zien als onderdeel van mijn ondernemerschap. Ik ben fitter, sta steviger in mijn schoenen en heb weer energie om alles vol overgave te doen. Daarnaast merk ik dat ik ook op de mountainbike sterker ben geworden, een heel fijn extraatje! En last but not least: ik vind het ook nog eens ontzettend leuk!

Romeo, Jasper en Bores, dank dat jullie mij de wereld van krachttraining hebben leren waarderen en dat jullie er iedere keer weer voor zorgen dat ik met een goed en voldaan gevoel de studio verlaat!’