Fitness: welke sportkleding en sportschoenen zijn het beste?

Fitness: welke sportkleding en sportschoenen zijn het beste?

Fitness jij regelmatig, of wil je hier graag mee aan de slag gaan? Dan vraag je je misschien af welke sportkleding en sportschoenen het beste zijn. Je kunt natuurlijk zomaar iets aandoen, maar naast dat er in de sportschool toch wel een bepaalde dresscode geldt, is niet alle kleding even handig als je gaat sporten. Wat kun je dan het beste aantrekken? Hieronder vind je wat tips!

Wat is de juiste sportkleding voor vrouwen?

Uiteraard is het van belang dat je sportkleding draagt die comfortabel zit. Je wilt natuurlijk niet de hele tijd je broek hoeven ophijsen en een top die eigenlijk net iets te strak zit is ook niet ideaal. Toch is het zo dat je bepaalde kleding beter niet aan kunt trekken naar de sportschool, ook als je je er comfortabel in voelt. Er gelden nu eenmaal (ongeschreven) regels in fitnesscentra.

Wil je een ultrakort broekje of tennisrokje aan? Beter van niet! Ook sieraden zijn vaak geen goed idee, deze kunnen kwijtraken of je kunt ergens achter blijven hangen. Daarnaast is het dragen van (veel) make-up niet verstandig, zeker als je veel zweet. Je poriën kunnen daar namelijk verstopt door raken.

Wat dan wel?

Waar vrouwen vroeger vooral joggingbroeken droegen naar de sportschool, zie je tegenwoordig voornamelijk sportleggings terug, in combinatie met een sporttop en sportbeha. Is het warm weer, dan kan een korte broek ook prima, mits deze niet té kort is. Het is in ieder geval belangrijk dat je comfortabel kunt bewegen in je outfit, zonder dat je daarbij wordt geremd.

Het oog wil natuurlijk ook wat, maar gelukkig zijn er oneindig veel opties als het aankomt op sportkleding voor vrouwen! Trakteer jezelf op een leuke nieuwe sportset en je zult merken dat je motivatie om te sporten toeneemt.

De juiste sportkleding voor mannen

Ook voor mannen geldt vanzelfsprekend dat sportkleding comfortabel dient te zitten. Vaak wordt er gekozen voor joggingbroeken, shorts en T-shirts. Ook tanktops zijn erg populair. Check van tevoren wel even wat de huisregels van je sportschool zijn; tanktops zijn namelijk niet overal toegestaan!

Wat je in ieder geval niet moet doen als man is in ontbloot bovenlijf naar de sportschool gaan, dit behoort tot de ongeschreven regels aangezien het niet erg hygiënisch is.

Welke sportschoenen zijn het beste voor fitness?

Als het aankomt op het kiezen van de juiste sportschoenen voor fitness staat comfort op één. Je moet natuurlijk lekker kunnen bewegen in de schoenen die je draagt. Ben je een krachtsporter? Dan kun je het beste voor schoenen met een platte, stevige zool gaan. Op die manier profiteer je van meer stabiliteit, hetgeen je goed kunt gebruiken bij bijvoorbeeld squats.

Ben je meer van de cardio, of doe je graag mee aan groepslessen zoals aerobics, waarbij je veel springt? Dan is een sportschoen met extra demping aan te raden. In dat geval kun je het beste investeren in een paar goede hardloopschoenen.

De beste sportschoenen voor allround fitness

Als je aan krachttraining doet maar tegelijkertijd ook wel van cardio houdt, dan kun je het beste voor een allround sportschoen gaan. Sportschoenen die voor crossfit gemaakt zijn zijn hiervoor een goede optie. Deze hebben een brede, dunne zool en bieden stevigheid om de enkel, terwijl ze tegelijkertijd ook nog eens genoeg demping geven