Fitness tips voor beginners

De invloed van bewegen op je hersenen

Fitness tips voor beginners

Ben je pas net begonnen met fitnessen, of overweeg je te gaan starten? Dan kan het een goed idee zijn om onder begeleiding te gaan sporten, zodat je zeker weet dat je het op de juiste manier aanpakt. Mijn naam is Romeo de Kraker en ik ben personal trainer in Goes. Met mijn team begeleid ik je graag op het gebied van sporten, maar ook als het aankomt op voeding en gedrag. Schroom niet om contact met ons op te nemen!

Fitness tips voor beginners

Als je van start gaat met fitness kun je het maar beter gelijk goed doen, toch? Beginnende sporters lopen vaak tegen dezelfde soort obstakels aan, waardoor de kans bestaat dat ze uiteindelijk geen motivatie meer hebben om nog door te gaan. Het zou natuurlijk zonde zijn als dat bij jou ook het geval is! Om die reden vind je hieronder wat tips, zodat je in ieder geval een goede start maakt en vol motivatie kunt gaan werken aan jouw doelen.

Loop niet te hard van stapel

Een fout die veel beginnende sporters maken, is dat ze te hard van stapel lopen. Zo kiezen ze bijvoorbeeld voor te zware gewichten of staan ze opeens iedere dag in de sportschool. Het is natuurlijk goed dat je gemotiveerd bent om aan je fitnessdoelen te werken, maar wanneer je te zwaar en/of te vaak sport, is de kans groter dat je blessures oploopt. Bovendien krijgt je lichaam zo niet genoeg tijd om te herstellen, doordat je te weinig rust tussen trainingen neemt.

Neem voldoende rust

Wist je dat je spieren niet groeien tijdens de training, maar in de herstelfase erna? Om die reden is het goed om je lichaam genoeg tijd te gunnen om te herstellen. Zorg dat je lichaam optimaal herstelt en dat er zo’n 48 uur tussen trainingen zit. Je zou wel meerdere dagen achter elkaar kunnen gaan sporten, maar in dat geval is het verstandig om niet twee dagen achter elkaar dezelfde spiergroep te trainen.

Focus niet op buikspieroefeningen

Veel mensen die graag vet willen verliezen, focussen daarbij op het trainen van hun buikspieren. Met het trainen van deze spiergroep versterk je echter wel je buikspieren, maar zorg je er niet voor dat je tegelijkertijd buikvet verbrandt. Wil je graag afvallen? Zorg er dan voor dat je op een dag minder calorieën binnenkrijgt dan je nodig hebt. Abs are made in the kitchen!

Overdrijf niet met cardio

Wil je afvallen, dan kan het verleidelijk zijn om vooral veel cardiotrainingen te doen. Dit is echter niet de meest effectieve manier om lichaamsvet te verliezen. Tijdens een cardio training verbrand je namelijk wel calorieën, maar dit blijft beperkt tot de training zelf. In plaats daarvan kun je je beter richten op krachttraining, waarbij je niet alleen tijdens, maar zeker ook na de training calorieën verbrandt! Wil je wel graag wat cardio toevoegen aan je schema, dan kun je het beste voor intervaltraining gaan, een effectieve vorm van cardio.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het sporten? Of kom je er niet helemaal uit als het aankomt op het omgooien van je voedingspatroon? Plan een vrijblijvend gesprek met ons in, dan gaan we samen aan de slag!