Beweegadviezen tijdens deze periode!

Beweegadviezen tijdens de Corona crisis!

Beweegadviezen tijdens Corona!

Tijdens deze periode is het belangrijk om in beweging te blijven. Daarom hebben wij speciaal voor jullie een aantal facts en beweegadviezen opgesteld voor deze periode.

 

Bewegen is altijd goed voor het menselijk lichaam, maar ook zeker voor de geest. Bewegen heeft gunstig effect op je denken en je emoties: door endorfinen die vrijkomen tijdens bewegen voel je je positiever. Daarnaast heeft beweging een gunstig effect op het afweersysteem. Hierdoor ben je beter beschermt tegen eventuele virussen en ziektes. Dit wil niet zeggen dat een extreem fit iemand nooit ziek wordt, maar de kans is daadwerkelijk significant kleiner. Je maakt je lichaam gewoon letterlijk sterker. Let op! Weet ook dat het immuunsysteem bij te intensief bewegen wel verminderd dus vatbaarder is voor eventuele infecties.

 

Wat kun je dan zoal doen thuis?

 

  • Train met je eigen lichaamsgewicht! Planken, opdrukken en buikspieroefeningen zijn een prima alternatief voor de apparaten in de studio.
  • Gebruik onze online lessen om thuis ook fit te kunnen blijven! Voor deze week staat via onze besloten Facebookgroep nog op het programma;

DO 14:00 HOME WORKOUT

VR 15:00 FAMILY FUN

ZA 10:00 FIGHT FIT

ZO 11:00 BUIK BILLEN BENEN

  • Als je je toch met het hele gezin thuis zit, kan je beter maar creatief zijn. Bedenk verschillende beweegspelletjes!
  • Ga buiten wandelen. Wandelen is goed voor de lichamelijke beweging en voor je geest. Tijdens wandelen/hardlopen denkt het brein 10 tot 20 keer sneller dan normaal. Houdt wel de richtlijnen van het RIVM in de gaten!

 

Heb je nu al een verzwakt immuunsysteem? Zoals verkoudheid en koorts? Sport dan even niet, gezondheid voor de buitenwereld is ook belangrijk! Ga ook niet iedere dag als een bezetene sporten. Bouw het op, zeker als je van jezelf weet dat je nog niet gevorderd bent.

 

We hopen dat straks alles gewoon weer in de studio kan plaatsvinden, maar tot die tijd proberen we het zo duidelijk mogelijk op deze manier in te richten. Heb je vragen en of opmerkingen? Weet ons dan te vinden.

Jouw fitheid checken tijdens deze periode? Doe onze test!

https://www.innovatepersonaltraining.nl/nacorona

Bron: www.lijfstijlcoaches.nl