6 voordelen van buiten sporten

6 voordelen van buiten sporten

Wist je dat buiten sporten een heleboel verschillende voordelen met zich meebrengt? Ook bij Innovate Personal Training sporten we momenteel buiten. Wil je aan je fysieke én mentale gesteldheid werken in de frisse buitenlucht, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Mijn naam is Romeo de Kraker en als personal trainer in Goes sta ik samen met mijn team voor je klaar, op het gebied van sporten, voeding en gedrag. Maak vrijblijvend een afspraak!

Voordelen van buiten sporten

Bewegen in de buitenlucht is niet alleen fijn, maar tegelijkertijd ook nog eens erg goed voor je. Zo verminder je bijvoorbeeld stress en verbetert je concentratie door buiten actief te zijn. Daarnaast bouw je een betere weerstand op, wat natuurlijk goed van pas komt in de huidige coronatijd. Hieronder vind je een aantal verschillende voordelen van buiten sporten.

Houdt ziektes buiten de deur

Door buiten te sporten bouw je een goede weerstand op. De buitenlucht zorgt er namelijk voor dat je lichaam vitamine D3 aanmaakt. Veel Nederlanders hebben een tekort aan deze vitamine en zeker in deze tijd is het belangrijk om genoeg vitamine D binnen te krijgen: het zorgt niet alleen voor sterkere botten en tanden, maar is bijvoorbeeld ook belangrijk voor een goede weerstand. Om infecties zoals het coronavirus te voorkomen, doe je er dus goed aan om regelmatig buiten te sporten!

Zorgt voor een beter humeur

Het zonlicht zorgt ervoor dat je beter in je vel komt te zitten. Het geeft je serotonineniveau namelijk een boost, wat je niet alleen een gelukkig gevoel geeft, maar daarnaast ook belangrijke lichaamsfuncties reguleert (zoals het hart, de nieren, de bloedvaten en het immuunsysteem).

Werkt stressverlagend

Dat sporten voordelen met zich meebrengt wist je natuurlijk al, maar was je er ook al van op de hoogte dat de omgeving waarin je sport van positieve invloed kan zijn? Naast het zonlicht en de frisse lucht waar je mee te maken hebt als je buiten sport, kan ook de kleur groen een positief effect hebben. Midden in de natuur sporten zorgt voor meer ontspanning en balans. Groen werkt rustgevend, waardoor het een stressverlagend effect heeft.

Buiten sporten voor een betere concentratie

Sporten in de frisse buitenlucht is erg goed voor de concentratie. Er gaat zo namelijk meer zuurstof naar de hersenen, waardoor je alerter bent, beter na kunt denken, je beter kunt concentreren en je ook nog eens energieker voelt.

Meer calorieën verbranden door buiten te sporten

Wanneer je buiten sport, kan het zo zijn dat je meer calorieën verbrandt dan binnen. Als je bijvoorbeeld tegenwind hebt zul je meer inspanning moeten leveren, waardoor je lichaam meer verbrandt. Ook kost het je lichaam buiten meer energie om warmte te verliezen (in de zomermaanden) of juist vast te houden (in de koudere maanden). Wil je graag gewicht verliezen, dan doe je er dus goed aan om in de buitenlucht aan de slag te gaan!

Wil jij ook graag profiteren van de voordelen van buiten sporten? Onze lessen gaan gewoon door! Neem contact met ons op, dan gaan we zo snel mogelijk samen aan de slag.