4 tips om meer groente te eten

Meer groente eten hoeft niet moeilijk te zijn. Zou je hier toch wel wat hulp bij kunnen gebruiken? Neem gerust contact met me op. Ik ben Romeo de Kraker uit Goes en als personal trainer begeleid ik je samen met mijn team graag op het gebied van sport, voeding en gedrag. Samen met jou nemen we je voedingspatroon onder de loep, zodat je direct aan de slag kunt met een gezondere levensstijl.

Tips om meer groente te eten

Of je nu bezig bent met afvallen of gewoon wat gezonder wilt gaan leven; het is altijd een goed idee om meer groente te eten! Groente bevat veel vezels, waardoor het voor een verzadigd gevoel zorgt. Een groot voordeel van groente is dat er maar weinig calorieën inzitten, waardoor je er lekker veel van kunt eten.

Het eten van veel groente brengt daarnaast ook nog eens een heleboel gezondheidsvoordelen met zich mee. Het voorziet je lichaam van belangrijke vitamines en mineralen, gaat hart- en vaatziekten tegen en beschermt tegen bepaalde vormen van kanker. Genoeg redenen om om voor meer groen op je bord te kiezen dus! Maar wat als je het lastig vindt voldoende groente binnen te krijgen?

Tip 1: Maak ongezonde gerechten gezonder

Af een toe een pizza als avondeten is natuurlijk helemaal niet erg. Toch is een pizza vaak erg vet, doordat het vooral vette ingrediënten als kaas en tomatensaus bevat. Door in plaats van een extra laagje kaas voor een berg groente te kiezen, wordt je pizza al een stuk gezonder. En dat hoeft niet eens minder lekker te zijn!

Zo kun je van verschillende relatief ongezonde gerechten opeens een verantwoorde maaltijd maken. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor bloemkoolrijst in plaats van gewone rijst, of voor courgettini in plaats van spaghetti.

Tip 2: Ga aan de sapjes

Heb je geen zin om al je gerechten voortaan te voorzien van een stapel extra groente? Dan zijn sapjes en smoothies een makkelijke manier om snel een grote hoeveelheid groente en fruit binnen te krijgen. Ook als je niet zo van de smaak van bepaalde groenten houdt, kan een groen sapje een ideale oplossing zijn. In combinatie met wat zoete ingrediënten zoals banaan is zo’n sapje vaak ook nog eens best lekker!

Tip 3: Verwerk groente in de saus

Staat er pasta op het menu, of een ander gerecht waar je saus voor nodig hebt? Dan kun je de groente ook in de saus verwerken. Ook als je kinderen hebt die niet van (bepaalde soorten) groente houden, is dit een goede manier om stiekem meer groente toe te voegen aan de maaltijd.

Tip 4: lunch met iets anders dan boterhammen

Veel mensen eten vrijwel dagelijks boterhammen als lunch. Wil je meer groente eten, dan kan het een goed idee zijn om tussen de middag ook eens voor iets als een salade, pokébowl of soep (zoals deze heerlijke pompoensoep) te kiezen. Groente op brood is daarnaast natuurlijk ook een optie; ga bijvoorbeeld voor een lekkere boterham met hummus en gegrilde groente!

Wil jij je voedingspatroon omgooien, maar lukt dat niet zo goed? Plan een vrijblijvende intake in om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen!