Recept van de week; pompoensoep!
😁| Pompoensoep: Lekker voor de lunch of als diner!
Voor 2 personen heb je nodig:
Ingrediënten
– 400 gr pompoenblokjes
– 1 el Ras el Hanout kruiden
– 1 cm verse gember
– 2 teentje knoflook
– 1 groentebouillonblokje
– 200 ml kokosmelk light
– 100 gr zachte geitenkaas
– 4 takjes koriander of peterselie
– 1 handje pompoenpitten
– 3 el granaatappelpitjes
– olijfolie, peper en zout
Bereidingswijze
1. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en voeg de pompoenblokjes toe met de Ras el Hanout kruiden.
2. Schil en rasp de gember, pers de knoflookteentjes en bak dit mee met de pompoenblokjes.
3. Voeg halve liter water toe met het groentenbouillonblokje en de kokosmelk. Roer goed door en laat de soep ongeveer 15 minuten doorkoken.
4. Voeg helft van de geitenkaas toe en en pureer de soep met een staafmixer (of in blender).
5. Hak de koriander of peterselie fijn. Verdeel de soep over 2 komen en garneer met 2e helft geitenkaas, de koriander/peterselie, de pompoenpitten en granaatappelpitjes.
Lekker met naanbrood!
Eet smakelijk!
www.innovatepersonaltraining.nl