Wat vind Brigitte van ons PT traject?

Wat vind Brigitte van ons PT traject?

Geregeld vragen we een van onze Innovators naar hun ervaringen van onze trajecten, zo kunnen we blijven verbeteren, en uiteraard onze sterke punten nog beter benutten! Dit keer is het woord aan Brigitte. Liever alles op video bekijken? Ook dat kan!

 

1.Wat waren je twijfels voor het starten?

Ik had eigenlijk niet echt grote twijfels. Alleen vroeg ik mij af of ik niet te oud zou zijn om bij Innovate te sporten. Jullie zijn 2 jonge gasten en ik was bang, dat ik anders behandeld zou worden omdat ik een beetje “belegen” ben. Ik heb hier ervaring mee in andere sportscholen, maar niets is minder waar. Ik zie dat er veel verschillende leeftijden voorbij komen om te sporten.

2. Hoe was je ervaring uiteindelijk?

Doordat ik een vervelende blessure heb opgelopen, wilde ik aan mijzelf werken. Ik weet dat ik zelf alles of niets geef, dus als je niet alles kan, maar niet naar je lijf luistert, doet sporten op mijn manier je lijf meer kwaad dan goed. Ik besloot daarom naar een PT te gaan en dan graag een in de buurt. Een die me een beetje af kan remmen en mij precies de juiste oefeningen kan laten doen die ik wel aan kan. Die heb ik bij Innovate dus gevonden. Ik heb in het begin voedingsbegeleiding gehad in combinatie met PT. Dat ging erg goed. Inmiddels weet ik waar ik op kan letten met voeding. Maar het is niet alleen de voeding die besproken wordt. Eigenlijk het totaalplaatje, want als je bijvoorbeeld niet goed slaapt, zal het afvallen uiteindelijk ook niet lukken. Dus pakken ze bij de voedingsbegeleiding ook dat aan. En zo ben ik toch wat belangrijke dingen te weten gekomen door de begeleiding te volgen. Dat gaat inmiddels zo goed, dat ik nu alleen PT volg. Omdat je een afspraak maakt is de kans ook groter dat je wel gaat om te sporten. Ik kijk er iedere week weer naar uit, ondanks dat ik bij sommige oefeningen heus wel eens denk: waarom wilde ik dit ook al weer?

3. Wat waren je resultaten?

Ik ben al best wat kilo’s kwijt. Het ging bij mij nogal op en neer met mijn gewicht, maar nu ik meer inzicht in mijn doen en laten heb gekregen, ben ik al een hele poos stabiel. Ik ben er nog niet, maar het gewicht gaat er langzaam toch nog af. Ik kan sneller weer terug in een goede flow komen als ik de touwtjes weer een beetje te lang laat vieren. Ook ben ik fysiek sterker dan toen ik begon. Dat kan ik vooral merken in mijn dagelijkse bezigheden. Ik ben een stuk fitter.

4. Aan wie zou je dit aanbevelen?

Aan iedereen eigenlijk die er altijd al mee worstelt om wel bij een sportschool ingeschreven te zijn en ook abonnementsgeld betaalt, maar toch iedere keer weer een smoes kan bedenken om maar niet te gaan. Of die net als ik (ivm een blessure) niet alle “normale” oefeningen kan doen. Er wordt door de PT echt in oplossingen gedacht en een oefening verzonnen die dan wel gaat.

5. Wat is verder nog leuk om te vertellen?

Er wordt niet alleen gesport in de sportschool en naar voeding gekeken. Regelmatig zie ik iets voorbij komen over wandelingen, ademhalingstechnieken, ijsbaden waar je aan mee kunt doen. Suppen, noem maar op. Volop keuze voor iedereen dus.