Vraag en antwoord met Sebastiaan Philipse

(Sebastiaan 2e van links)
 Hoe lang ben je al lid bij Innovate?
Ik ben al 1,5 jaar lid van Innovate Ergens september 2018 zo ver ik me kan herinneren begonnen.
Waarom heb je destijds gekozen voor Innovate?
Ik wil mijn sportprestaties verbeteren, hier wou ik goede begeleiding bij hebben om dit doel te kunnen bereiken. Daar is Innovate het goede adres voor.
 
Met welke doelstelling ben je binnengestapt?
Om mijn sportprestaties op de 100m, 200m en 400m sprint te verbeteren.
Hoe ver staat het nu met die doelstelling?
Er is zeker voortgang geboekt ondanks dat ik een blessure tussentijds heb gehad. Ik heb net voordat ik bij Innovate begon een wedstrijd gelopen op 100m Aug 2018, dat was toen 12.23 sec, 1 Jun 2019 was mijn laatste wedstrijd van het zomerseizoen dat was 11,71 sec. Op de 200m in aug 2018 was 24 sec. Mijn laatste wedstrijd was 23,21 sec. 400m heb ik sindsdien niet meer gelopen, omdat die weinig in onze omgeving word georganiseerd. Die wil ik in 2020 nog gaan lopen!

Het lijkt misschien niet of het enorm grote verschillen zijn, maar dat is stiekem toch een groot verschil op een sprintafstand, daar komt het vaak neer op paar honderdste!

Hoe ervaar je de coaching van jouw personal trainer?
Goed, ik krijg goede begeleiding tijdens de oefeningen en kan altijd aangeven als het te veel is. Ook als ik een lichte blessure heb en ik mag wel sporten, passen ze goed het schema er op aan. Daar ben ik erg blij mee. Ook is de afstemming in combinatie met mijn baantrainingen goed, sluit allemaal aan op de spiergroepen die ik hardt nodig heb bij sprinten, die ik in eerste instantie niet snel train op de baan, maar juist als krachttraining er naast.
Wat hoop je nog te bereiken bij Innovate?
Dit seizoen begint niet heel goed, veel wedstrijden zijn afgelast vanwege corona en de atletiekbaan is dicht. Maar mijn doelstelling ligt nog om naar 11,50 sec op de 100m te gaan. Op de 200m naar 23 sec rond, en 400m hoop ik 54 sec te kunnen gaan lopen.
Zou je Innovate aan anderen aanraden? Zo ja/nee, waarom?
Ja, ze zijn erg gedreven om je zo goed mogelijk training te geven. Veel mogelijkheden door de apparatuur die er staat en Goede coaching tijdens oefeningen om de oefening zo goed mogelijk uit te voeren.
Innovate in drie woorden:
  • Klantgericht
  • Doelstellingen halen
  • Alles uit je halen
Wat doen Innovate momenteel top?
Goede begeleiding met trainingen, ze proberen alles uit je te halen. Dus je komt altijd thuis met een gevoel dat je goed hebt gesport.
Wat zouden ze in jouw ogen nog kunnen verbeteren?
Plannen met trainingen, vaak als ik een week van de voren ga plannen is er al veel vol, ik heb niet altijd de mogelijkheid om ver van te voren te plannen.