Voordelen van Intermittent Fasting

Intermittent Fasting is tegenwoordig erg populair. Overweeg je dit te gaan doen, of wil je op een andere manier aan de slag met je gezondheid? Of je nu graag begeleiding wilt op het gebied van sporten, voeding of gedrag, Innovate Personal Training staat voor je klaar! Mijn naam is Romeo de Kraker en als personal trainer in Goes help ik je graag, samen met mijn team. Plan vandaag nog een intakegesprek in!

Wat is Intermittent Fasting?

Steeds meer mensen doen tegenwoordig aan Intermittent Fasting. Bij deze vorm van vasten vast je niet constant. Je wisselt periodes van vasten af met periodes waarin je eet zoals je normaal gesproken ook zou doen. Er zijn verschillende vormen van Intermittent Fasting. De meeste mensen vasten 16 uur en eten vervolgens in een kader van 8 uur. Vaak beginnen ze dan om 12 uur ‘s middags met hun eerste maaltijd van de dag en vanaf 8 uur ‘s avonds eten ze niets meer.

Waarom Intermittent Fasting?

Waarom zou je eigenlijk beginnen aan Intermittent Fasting? Overweeg je met deze ‘trend’ mee te gaan maar ben je allereerst benieuwd wat voor voordelen deze vorm van vasten eigenlijk met zich meebrengt, lees dan snel verder.

Gewicht verliezen met Intermittent Fasting

Eén van de voordelen van Intermittent Fasting is dat je er mee kunt afvallen. Het tijdvak waarin je je maaltijden eet is namelijk beperkt, waardoor je maaltijden sneller na elkaar eet en je tussendoor minder snel honger zult hebben. Daardoor heb je wellicht niet meer zo snel last van eetbuien, waardoor je op een dag minder calorieën binnen zult krijgen.

Afvallen dankzij hormonen

Intermittent Fasting zorgt er ook nog eens voor dat er bepaalde hormonen worden aangemaakt waardoor je sneller vet verbrandt. Het gaat daarbij om groeihormoon en norepinephrine. Groeihormoon is bevorderlijk voor de vetverbranding, waardoor je meer lichaamsvet zult verliezen. Daarnaast zorgt norepinephrine voor een snellere stofwisseling. Hierdoor verbrand je meer calorieën. Wil je graag afvallen, dan kan Intermittent Fasting dus een goede optie zijn!

Bevorderlijk voor je insulinegevoeligheid

Wanneer je veel koolhydraten eet, wordt je lichaam steeds minder gevoelig voor insuline. Insuline is nodig om glucose uit je bloed op te nemen en een teveel aan koolhydraten zorgt ervoor dat het lastiger wordt om van deze suikers af te komen. Intermittent Fasting zorgt voor een verbeterde insulinegevoeligheid, doordat je lange tijd niks eet.

Goed voor de darmen

Als je niets eet, kunnen je darmen eindelijk even tot rust komen! Ze zijn gedurende de dag namelijk constant bezig. Door langere tijd niets te eten geef je je darmen de kans om zich te richten op andere zaken, zoals het verwijderen van afvalstoffen en het opruimen van beschadigde cellen. Een ander voordeel van Intermittent Fasting is dan ook dat het het verouderingsproces vertraagt. De cellen in je lichaam krijgen zo namelijk minder snel de kans om te verouderen, waardoor je rimpels voorkomt.

Kun je niet wachten om ook van start te gaan met Intermittent Fasting of wil je op een andere manier je voedingspatroon omgooien? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag!