Suikervrije pepernoten!

 

Suikervrije pepernoten

Nu Sinterklaas al weer een tijdje – hetzij met horten en stoten – in het land is, staat bij velen pakjesavond voor de deur. Een dag of avond waar er over het algemeen genoeg snoepgoed naar binnen wordt geschoven. Van schuimpjes tot banketletters en van speculaas tot de traditionele pepernoten. Heel lekker allemaal, maar de weegschaal is er minder blij mee. Toch zijn er genoeg manieren om het heerlijk avondje suikervrij in te vullen. Smullen met je kids – of wie dan ook – op een gezondere manier; dat moet als muziek in de oren klinken! Innovate heeft daarom gekozen voor de all-time-favorite, namelijk pepernoten. Maar dan ZONDER suiker!

 

Suikervrije Pepernoten zonder (geraffineerde) suiker                         

Wat heb ik hiervoor nodig?

Voor een bakplaat vol pepernoten:

120 gram meel naar keuze
40 gram honing
40 gram kokosolie
3 eetlepels (amandel)melk
1 theelepel bakingsoda
4 theelepels koekkruiden
een snufje zout

 

Hoe maak ik het?

Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg hierna de vloeibare ingrediënten toe en kneed het totdat het een soort van deeg wordt. Zet deze substantie een minuut of 10 in de koelkast. Na 10 minuten haal je het deeg uit de koelkast en maak je kleine bolletjes van het deeg ter grootte van een knikker (of hoe groot jij de pepernoten zou willen hebben). Let wel op dat je ze niet al te groot maakt, omdat ze nog wel een stukje uitzetten in de oven. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een bakmat en leg er de deegbolletjes met een tussenruimte op. Schuif vervolgens de bakplaat in een voorverwarmde oven (liefst 10 minuten op 170 graden). Bak de pepernoten ongeveer zo’n 20 minuten totdat de goudbruin en gaar zijn. Elke oven is anders, dus houd je pepernoten goed in de gaten! Vervolgens haal je de bakplaat uit de oven en laat je de pepernoten ietwat afkoelen. Klaar is Kees! Tijd om gezond te smikkelen op het heerlijke avondje! Nu alleen nog maar hopen dat je braaf bent geweest dit jaar…

 

Bron recept: (PiensKeuken, 2017)

Neem contact met ons op voor meer informatie.