Energiegevende momenten en de Innovate BELEEF norm!

Snel stress verlagen

Hoe krijg je meer energie en zin in je dag?

Energie gevende momenten zijn super belangrijk voor de rest van jouw dag, het zorgt er voor dat je productiever bent, en dat je dankbaarder bent voor wat je hebt, waardoor je meer gedaan krijgt en je goed voelt! Ben jij bewust van jouw energie gevende momenten?

Romeo de Kraker (eigenaar van Innovate Personal Training) zal jullie wekelijks meenemen in wat hij doet om fit te blijven tijdens quarantaine, hoe hij zichzelf ontwikkelt, en deze periode gebruikt als een kans om zichzelf te verbeteren! Deze reeks zal gaan over persoonlijke ontwikkeling, training en beweging(alledaags), voeding en recepten, slapen, meditatie en yoga, en ochtendroutines!

Wat zijn energie gevende momenten?

Deze blog gaat over energie gevende momenten, weet jij of je hier gebruik van maakt? Energie gevende momenten zijn momenten die jij voor jezelf inplanned zodat je oplaadt. Dit kan van alles zijn; wandelen, lezen, muziek luisteren, sporten, koken, noem maar op! Ben jij er bewust van en hoe ga jij hier mee om op je dag? De meeste mensen gaan dit pas doen “als er tijd voor is”, of als de kids naar school zijn. Juist in tijden van onzekerheid en weinig structuur is het van belang dat je gaat focussen op een vast ritme en vaste energie gevende momenten op jouw dag.

Verbinding met andere mensen

Hoe vaak verbind jij met andere mensen? Een kop koffie met iemand, een oprecht gesprek voeren met iemand ZONDER jouw telefoon, of doe je net als de energie gevende momenten wanneer dit uitkomt? Denk hier eens over na. Juist in tijden van crisis is het raadzaam te verbinden met mensen die je mag. Je kunt jouw verhaal kwijt, de ander kan dit ook. En nee, geen excuus dat je elkaar niet kunt zien door de crisis, er is ook beeldbellen! Door verbinding met andere mensen krijg je meer energie, kun je jouw hoofd legen en kom je op goede ideeën, investeer hier in! Jouw hoofd leeg schrijven kan ook een energie gevend moment zijn, omdat je al jouw gedachtes op papier zet.

Het belang van energie gevende momenten

Hoe zou het voor jou zijn, als je elke dag eventjes kunt opladen. Hoe zou het voor je zijn, als je elke dag eventjes jouw “problemen” kunt vergeten? JUIST! Super fijn. Waarom investeren we hier dan niet in? Hoe komt het dat jij nog weinig hebt nagedacht over wat jou energie geeft? Je rijdt toch ook op tijd naar het tankstation als jouw auto bijna leeg is, of niet? Energie gevende momenten geven je even rust, ze zorgen er voor dat je kunt reflecteren, en dat je impulsen van buitenaf even niet kunt laten opstapelen, zoals berichtjes via jouw telefoon. Doordat jij jouw prikkels kunt verwerken, kun je daarna weer fris verder met een nieuwe blik!

Doordat je eventjes iets voor jouzelf doet, zorg je voor jezelf, en dat zorgt voor zelfvertrouwen, omdat je afspraken met jezelf nakomt.

Vitamine D

Doe jouw energie gevende momenten, voor zover dat kan, zo veel mogelijk buiten. Door de zon krijg je extra vitamine D3 binnen, wat er weer voor zorgt dat je je veel beter gaat voelen. Tevens is het WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN (link), dat door in de natuur te zijn jouw stress verlaagt. Nog een reden om vaker een moment voor jezelf in te plannen! Moet ik nog meer gezondheidseffecten opnoemen? Ga lekker vitamines tanken buiten en ik weet zeker dat jij daarna heel anders naar jouw problemen kijkt.

Kom je niet aan je vitamine D, dan moet je het bij nemen. 

Muziek zorgt voor ontspanning

Professor Erik Scherder, heeft in deze blog vermeld dat er onderzoek is gedaan naar de 10 meest ontspannende nummers. Als je deze luistert in combinatie met in de natuur zijn, ontspan je nog meer. Doe er je voordeel mee!

Spotify playlist

Heb je al wel eens geprobeerd te mediteren? Dit zorgt ook voor een super ontspanning. 

Productiever door energie gevende momenten

Door continu maar bezig te zijn, verlies je focus, en doordat je focus verliest, krijg je minder gedaan doordat je afgeleid wordt! Zorg er dus voor dat je vaker een pauze inplanned als in een energie gevend moment. Op deze manier weet ik zeker dat je meer gedaan krijgt, dan dat je achter je computer blijft zitten. Zo is het ook minder frustrerend als je eventjes vastloopt. Als je alles ook eventjes los kunt laten, kom je erna weer met nieuwe inzichten en ideeën!

Hoe investeer ik in energie gevende momenten?

Plan jouw energie gevende momenten wekelijks in! Wat ik zelf doe, is op zondag gaan zitten, en ik kijk hoe mijn week er uit ziet. Ik gebruik onderstaand formulier hier voor. Je mag zelf ook nieuwe activiteiten verzinnen, doe waar jij van ontspant! Mijn advies is om per dag minimaal 1 energie gevend moment in te plannen. Plan ze ook direct in in jouw agenda, zo kun je ze nooit vergeten!

De Innovate BELEEF norm!

Hoe meer we beleven, hoe meer we genieten. Welke momenten kun je je beter herinneren? Dat je bungeejumpen hebt ervaren of dat je saai op de bank zat? Wij introduceren nu de Innovate BELEEF norm!

Het is maar hoe je ernaar kijkt!

Volgens de BEWEEGnorm, beweegt ongeveer 75% van de Nederlanders te weinig om welvaartziektes te voorkomen. Daarmee is bewegen een MOETJE geworden en we weten allemaal dat we ons standaard verzetten tegen opgelegde normen. Daarom introduceert Innovate de #InnovateBELEEFnorm. Het echte leven is veel te mooi om stil te blijven zitten. Je weet niet wat je mist!

Toch niet zelf aan de slag?

[HDquiz quiz = “256”]