Hoe houd ik mijn goede voornemens vol?

Goede voornemens… Je kent ze wel. Vaak meer woorden dan daden. Is het je toch gelukt om jouw goede voornemens vorm te geven? Super! Maar je bent er nog niet… Want hoe houd je jezelf scherp op het behalen van jouw doelstellingen? In deze blog vertellen wij jouw aan de hand van 7 tips hoe je jouw goede voornemens kan volhouden!

  1. Een goed voornemen werkt vaak alleen als jouw omgeving er ook met de volle honderd procent voor gaat. Omring jezelf met positieve mensen. Je zal merken dat aanmoedigen motiverend werkt. Werkt een naast iemand ook naar een doel? Steun hem of haar dan ook!
  2. Stap voor stap! Zeker wanneer je voornemen of doel groots is, zoals ‘stoppen met roken’, begin dan met kleine stapjes. Bouw het bijvoorbeeld af in het geval van roken. Afvallen? Wees je er bewust van dat er maar weinig mensen zijn die kilo’s per dag kwijtraken. Wees realistisch en vier kleine successen!
  3. Maak een moodboard. Een moodboard waarmee je ‘echt’ kunt zien hoe je leven er (anders) uitziet wanneer je jouw voornemen of doel bereikt hebt. Hang het zichtbaar op, zodat je ernaar kunt kijken als het een keertje minder gaat en je ziet waar je het voor doet.
  4. Vier successen. Klein of groot, dat maakt niet uit. Ieder klein succes is super en daar mag je best wel trots op zijn! Geef jezelf regelmatig complimenten en beloon jezelf met iets waardoor je extra gemotiveerd blijft. Een paar kilo kwijt? Dan mag je jezelf best wel belonen met een kleinigheidje waar je al zolang naar snakt.
  5. Plan B gereed? Mooi! Nog niet? Zorg dan voor een back-upplan. Je zal vast wel tegen een aantal tegenvallers aanlopen. Maar wat doe je dan op dat moment? Probeer dit van te voren te managen door zowel goede als slechte scenario’s uit te werken in je hoofd. Bijvoorbeeld: wat ga je tegen jezelf zeggen als het even niet meer lekker gaat?
  6. Laat je niet afleiden door het ‘perfecte beeld’. We willen allemaal wel net zo gespierd zijn als Justin Timberlake of door het leven gaan met een achterwerk als Kim Kardashian. Maar is dit realistisch? Nee, waarschijnlijk niet. Streef naar de beste versie van JOUWZELF!
  7. De grote afsluiter. GELOOF DAT HET JE LUKT! Wanneer jij erin gelooft, kan het niet mislukken. Bovenstaande tips zijn allemaal hulpmiddelen, maar het allerbelangrijkste ben JIJZELF.

 

Kom je er niet uit of lukt het niet? Hulp zoeken is geen schande! Bij Innovate staan wij met onze instructeurs maar al te graag voor je klaar!